IZJAVE UČENCEV

meri“Punce in fantje pozor! Če bi se radi/rade naučili/e profesionalno ličiti, je Carpus Makeup Center idealno mesto za vas! Zakaj? Ker je pester, poučen, predvsem ustvarjalen program z odličnimi ALLU proizvodi-ki so naravnost fantastični-predvsem trepalnice 🙂 Nikoli si ne bi mislila, da je učenje lahko tako noro zabavno! In, da ne pozabim, Jasna Oklešen is SIMPLY THE BEST MAKE-UP ARTIST !! ” Lep pozdravček, Meri Adrović

 

Screen Shot 2015-02-26 at 09.44.38 “Na tečaju Carupus Makeup z Jasno, se preprosto uživiš in uživaš v ustvarjanju!”
Martina Cerar

 

urska nika“Punce so bile tri mesece moja družina. Jasna največji sonček!” Urška Peternel

“Najboljše sproščeno vzdušje!” Nika Tepež

 

Nina Filipič v svojem blogu http://ninainthespringnina.blogspot.com/2015/02/carpus-makeup-center-masterclass.html:
CARPUS MAKEUP CENTER MASTERCLASS AKADEMIJA PROFESIONALNEGA LIČENJA
Zadnjih nekaj mesecev je bilo na mojem blogu precejšnje zatišje. Blog sem dala malce na stranski tir, ker sem prejšnje leto vzela odmor od študija in se posvetila delu. Želela sem malo prihraniti, ugotoviti kaj želim početi v življenju in se posvetiti mojim hobijem. Ker pišem beauty blog že kar nekaj let in sem v tem času odkrila veliko zanimanje in ljubezen do ličenja in nege kože, sem se odločila sem se za izobraževanje za makeup artistko. Na slovenskem trgu je že nekaj šol, ki ponujajo kvalitetno izobraževanje, jaz pa sem se odločila za Carpus Makeup Center v Trzinu.

V Carpus Makeup Centru, ki ga vodi izkušena vizažistka in ekonomistka Jasna Oklešen, sem se udeležila trimesečne tako imenovane masterclass akademije profesionalnega ličenja. Trajala je do sredine decembra, dobivale pa smo se v prostorih Carpusa na Ljubljanski ulici v Trzinu. Studio je zelo lepo urejen, ob stenah so velika ogledala s studijskimi lučmi in makeup stoli, na sredini sta dve mizi, na katero je Jasna vedno zložila ves makeup, ki smo ga uporabljale, stene pa krasijo promocijske slike z Anelo Šabanagić, obrazom Allu-ja, Jasnine blagovne znamke čopičev in ostalih pripomočkov za makeup artiste.

Na tečaju smo obdelali prav vse, kar se tiče ličenja. Od osnov dela, marketinga, dnevnega in večernega ličenja, poročnega in maturantskega, staranja in specialnih efektov za filme, tv in gledališče, kreativnega makeupa za fotošutinge, nege kože, govorili smo o slavnih makeup artistih in znamkah makeupa, naučili smo se delati pin up look, smokey eyes, govorili smo se o ličenju moških in tehnikah ličenja za posamezne dele obraza (oči, usta, obraz, obrvi,…). Začele smo z osnovami, kako narisati facechart, kako izbrati pravo podlago in pravi odtenek, nato smo se posvetile posmaeznim delom obraza in nadaljevale s specifičnimi temami. Jasna nam je tudi priskrbela skripto z osnovami in pro status s popusti v njeni Allu trgovini.

Delo je izgledalo tako, da nam je Jasna najprej kazala na modelu, potem pa smo se razdelile v pare in delale ena na drugi. Vmes je Jasna hodila od ene do druge in nam pomagala, nas popravljala in nam dajala nasvete. Vzdušje je bilo zelo sproščeno, vsakič pred začetkom tečaja smo se dobile na kavici na trgu pred studiem, malo poklepetale, ko smo začele z delom nas je spremljala glasba, tako da ni bilo nikoli dolgočasno. V skupini so bile same simpatične punce, zato smo se res zabavale.

Na tečaju sodelujejo tudi gostujoči predavatelji kot sta Romina Regvat in Maja Šušnjara, zelo priznani slovenski vizažistki. Romina nam je predavala o ličenju za fotošutinge in delu na setih. Imela sem celo čast, da sem ji služila kot model, ko nam je kazala kako narediti prehod iz dnevnega v večerni makeup, tako imenovan rockish smokey eye. Sliko končnega rezultata lahko vidite na desni strani mojega bloga. Maja pa nam je kazala malo bolj drzne, fashion looke in nam predavala o bolj kreativnem ličenju. Obe izkušnji sta bili zelo dragoceni, saj smo dobile veliko znanja o načinu dela in seveda tudi nekaj insajderskih informacij.

Na koncu tečaja smo si morale zamisliti en ali dva looka za naše zaključno fotografiranje. Eno profesionalno fotografijo krije Carpus, dodatne pa si lahko še doplačate. Najprej smo doma izdelale facecharte z našimi idejami, potem pa smo na zadnjem srečanju pred slikanjem vadile na naših sošolkah. Zaključno fotografiranje je potekalo v Zoom Zoom studiu na Viču v Ljubljani, kjer je fotografirala Ana Gregorič, imeli smo tudi frizerje in stilistko, modele smo si lahko priskrbele same ali pa nam jih je Jasna. Fotografiranje je bilo res zabavno, sproščeno in hkrati profesionalno. Naučila sem se res veliko o delu na fotoshootingu in verjamem, da mi bo koristilo v prihodnosti.

Res sem vesela, da sem izbrala to akademijo, saj je med vsemi v Sloveniji najbolj žepu prijazna, a hkrati tudi ponudi največ znanja. Naučila sem se res ogromno stvari o ličenju, delu vizažistov, ličenju za revije in slikanja, marketingu, itd. Spoznala sem tudi veliko novih ljudi in navezala veliko stikov. Zelo mi je bilo všeč tudi to, da nismo bile prisiljene kupiti neke določene znamke čopičev ali makeupa (seveda smo vse to potrebovale, ampak smo si lahko same izbrale, nič nam ni bilo vsiljeno), hkrati pa ni bilo problema, če na začetku nismo imele prav ničesar, saj smo lahko uporabljale pripomočke in več različnih znamk makeupa (MAC, Illamasqua, Ben Nye, Kryolan, Anastasia Beverly Hills, Allu, itd.), ki nam ga je priskrbela Jasna.

Na Carpusovi Facebook strani si lahko ogledate vse naše zaključne slike, lahko jim sledite na Instagramu, za več informacij o akademiji se lahko oglasite na njihovi spletni strani, kjer se lahko že prijavite za naslednje termine. Jasna je pripravila tudi nekaj novosti, kot na primer look&learn delavnica airbrusha s priznanim slovenskim vizažistom Emperatrizzom, delavnica hairstylinga z Matevžem Majcnom, predstavitev profesionalne manikire z LCN, nekomu od novih učencev pa bo Jasna celo podarila celoten komplet pripomočkov in ličil v vrednosti 1000€! Uf, če bi vedela, bi mogoče celo počakala s prijavo. 🙂

Po koncu tečaja Jasna seveda poskrbi za promocijo vseh svojih učenk, veliko od nas je imelo že nekaj zaresnih izkušenj, jaz imam recimo za marec napovedanih že kar nekaj maturantk za maturantsko ličenje in ogromno idej za fashion snemanja, tako da se udeležba takšnega tečaja zagotovo izplača in povrne. Hvala Jasni za to čudovito izkušnjo, vsem mojim sošolkam pa za lepo druženje in nova znanja! 🙂

STANKA SKLEDAR
Po večletnem odločanju sem se le odločila vpisati v šolo ličenja. Odločila sem se za Carpus makeup center in lahko trdim, da je bila moja odločitev pravilna. Predavali in učili so nas najboljši makeupartisti Slovenije – veliki mojstri, ki so poznani in priznani tudi v tujini. Z nami so delili svoje znanje, dolgoletne izkušnje, nasvete in majhne skrivnosti. V čast mi je, da sem imela priložnost spoznati in opazovati pri delu vrhunske makeupartiste: Romino Regvat, Martino Borščak, Majo Šušnjara, in seveda samo lastnico Carpus makeup centra, mojstrico Jasno Oklešen.

Na tečaju smo začeli pri osnovah. Najprej smo spoznavali strukturo, sestavo in nego kože. Nadaljevali smo z risanjem facechartov in nato s praktičnim delom: izbira podlage, pravega odtenka …, do posameznih tehnik ličenja, kot so: smokey eyes, pin up look, dnevno/večerno ličenje, poročni ter maturantski makeup, staranje, specialni efekti, kreativni makeup.

Jasna je vsaki izmed nas podarila set začetnih čopičev. Predvsem mi je bilo všeč, da je bil velik poudarek na praktičnem delu in da za sam začetek nismo rabili kupovati ničesar – nobenih ličil za delo in vajo na tečaju, vsa professionalna ličila, ki jih uporabljajo svetovno znani makeupartisti (MAC, Anastasia Beverly Hills, Ben Nye ) so ti bila na voljo tam. Sama sem potrebovala le dobro voljo, željo, motivacijo in čas. Vsi produkti so ti bili na razpolago, lahko smo jih preizkusili in se tako samostojno odločili za morebitni nakup. Tudi pri slednjem nam je s priporočili pomagala Jasna ter nam priskrbela pro status s popust v njeni Allu trgovini in Kabuki makeup centru.

Nekaj znanja smo si pridobile tudi o hairstaylingu, ki nam ga je podal Matevž Majcen in o airbrashu, ki ga je vodila Martina Borščak. Predstavljena nam je bila tudi profesionalna manikira LCN in eni izmed učenk, katero smo izbrale same je Jasna ta tečaj podarila.

Ob koncu smo imele finalno slikanje v ZoomZoom fotostudiju s prizano fotrografinjo, Ano Gregorič. Vsaka si je lahko sama izbrala, kaj bo delala, kateri look bo imela in kdo bo njen model za finalno fotografijo – če ga ni imela, je za to poskrbela Jasna. Počaščena sem, da se je na moje povabilo odzvala modna blogerka, Agnes Krown. Bila je moj model v moji prvi modni fotošuting zgodbi. Zmagovalki tega finalnega fotografiranja je Jasna podarila nagrado v vrednosti 1.000 EUR.

Postati profesionalna makeupartistka, delati in se ukvarjati s tem, so moje sanje iz otroštva. In sanje so lahko uresničljive! Saj veste, kaj pravijo? »Pazi, kaj si želiš, ker se utegne uresničiti!«
Odkar pomnim sem ličila, pa čeprav me je sprva pot zanesla v druge poklice – a pravijo, da za sanje ni nikoli prepozno. In tako so z vpisom v Carpus makeup center moje sanje postale bližje temu, da postanejo resničnost.

Od decembra 2015 so resničnost! Odprla sem svoj MakeupStudio. Od junija do decembra sem si nabrala toliko izkušenj in strank, da sem se odločila za samostojno pot. Velika zahvala gre Jasni. Jasna nas je takoj začela promovirat, nam pomagala pri spoznavanju novih ljudi, nam priskrbela delo na raznih prireditvah … Z Jasno še zmeraj sodelujemo, še vedno skrbi za našo promocijo, nam pomaga, priskrbi delo in nas obvešča o novostih. Brez nje bi mi težko uspelo. Ni samo učiteljica, je oseba s srcem in dušo, ki v svojo akademijo vloži veliko časa in v svoje «carpuske» velik del sebe. Hvala, Jasna!
Več kot zadovoljna sem, da sem izbrala to akademijo. Veliko bi še lahko napisala, saj so na tej poti nastali nepozabni in neprecenljivi trenutki, ki mi bodo za zmeraj ostali v spominu.

Ponosna sem, da sem ena izmed »carpusk«!

Stanka Skledar