Fatalna preobrazba – Iris Avdič

TEKST: Jasna Oklešen, www.facebook.com/jasnaoklesen.mua
Drage fatalke, veliko obrazev je, ki bi jih želela naličiti in preizkusiti moč ličil na njih. Kar nekaj le teh sem odkrivala tudi na finalnem fotografiranju Carpus makeup akademije. Moji učenci imajo na koncu akademije namreč pravo profesionalno fotografiranje, jaz pa poskrbim, da vse svoje znanje usmerijo na resnično zanimive obraze. Kot organizator projekta imam to prednost, da lahko sama odločim koga bom povabila k projektu in ga sprejela za model, učenci pa potem dajo vse od sebe, da je makeup kar se da najboljši. Finalne fotografije si lahko tako pogledate na naši spletni strani.

Posebej pozorna sem postala, ko sem med samim snemanjem opazovala prav Iris Avdič. Vedela sem, da je sestra Denisa Avdiča, nisem pa vedela, da se lahko takšna preprosta lepotica preobrazi v pravo fatalko. Zato sem jo tokrat izbrala za fatalno preobrazbo. Zaradi izredno zanimivega obraza, sem se odločila narediti tri poletne videze. Ker sem želela poudarek na obrazu, sem naredila enostavne hairstylinge.

PRVI LOOK: rdeče ustnice ter sijoč videz
Preden začnete z makeupom, je pomembno, da kožo pripravite na ličila, saj bo tako makeup obstojnejši. Tokrat sem se poigrala z Illamasqino tekočo podlago, ki sem jo nanesla z ALLUjevim pro blenderjem. Da dobite svež efekt, gobico prej navlažite z vodo, nato pa vtapkajte puder v kožo.
Vanila pigment naredi “glow” efekt na koži in na očeh, dobra maskara in umetne trepalnice pa piko na i. Ves poudarek je na rdečih ustnicah. Tokrat sem izbrala močno pigmentirano, rdečo šminko, z rahlo koralnim podtonom. Takšne barve bodo še posebno lepo pristojale poleti temnopoltim ženskam.

DRUGI LOOK: temno zadimljene oči
Makeup lahko gradite. Za dnevno ličenje uporabite nežne barve, zvečer pa si lahko privoščite malce več. V kolikor želite zadimiti oči, lahko uporabite tudi gel liner. To je eyeliner v gelu, ki ga lahko zabrišete v temno senco preden se posuši.Pri tem uporabite čopič, ki barvo razprši. Jaz si pomagam z Real Techniques čopiči, ki jih najdete tudi v spletni trgovini (www.allu-makeup.com). Tudi v notranjost očesa sem dodala črno barvico. Pazite, da bo le ta obstojna. Za ustnice sem tokrat uporabila naravno, kožno “nude” šminko. Vsekakor se lahko poigrate s svetlečimi barvami v barvi vanilije, ki jih nanesete na ličnično kost ter nad ustnico. Tako boste dosegle, da bodo ustnice izgledale bolj privihnjene in našobljene.

TRETJI LOOK: mat temno rjave ustnice
Vsekakor je mat šminka še vedno zelo trendna. Še posebej temno rjave, kožne barve. Pravila pravijo, da se nikoli ne ličijo močno ustnice ter oči hkrati, vendar sem jih tokrat kršila. Tudi obrvi sem še bolj natančno definirala in jih izrisala. Znamka Anastasia Beverly Hills ima odlične barve in je pravi specialist za obrvi. Profesionalni makeup artisti si lahko kupite tudi pro paleto z vsemi odtenki na enem mestu (www.allu-makeup.com) ter tako ustvarjate različne oblike ter tudi barve obrvi.