Akademija

2 mesečna akademija za vizažiste

21. februarja 2023 (rezerviraj svoje mesto)

Dvo mesečna akademija za vizažiste, bo potekala 2x tedensko po 5-6 ur v Trzinu, v industrijski coni Trzin, Hrastovec 18a (5 minut od Ljubljane). Prednost te lokacije je, da se izognete mestnemu vrvežu ter veliko brezplačnega parkinga. Za vpis ne potrebujete izobrazbe ali predhodnega znanja ličenja, saj je izobraževanje namenjeno tako tistim, ki bi se radi z ličenjem ukvarjali profesionalno, kot tudi tistim, ki imate ličenje za svoj hobi. Pripravili vas bomo tudi za morebitno opravljanje NPK vizažist.

Restavracije in kavarne so 50 m od nas, avtobusno postajališče je le 200 m od nas in vozi iz Ljubljane vsakih 15 minut, tu pa ustavi tudi vlak (Trzin-Industrijska cona – vozni red)

Obrazec za prijavo

Izberi termin:*
Ime in priimek:*
Datum rojstva:
Izobrazba:
E-mail:*
Telefon:*
Naslov:*
Način plačila:*

Ko bomo prejeli vaše podatke, vam bomo na e-mail posredovali predračun (pazite, da pravilno vpišete vaš e-mail). Takoj, ko bo znesek poravnan, bo vaše mesto v skupini rezervirano. Pogoj za prijavo je le, da imate vsaj 14 let. Mladoletnim osebam morajo odobriti vpis in plačilo starši, oziroma zakoniti zastopniki.

RAZPISANI TERMINI

Začnemo zopet 21. februarja, 2x tedensko po 5-6 ur, skupaj 120 ur
 21.2.2023 (popoldanska skupina) 17:00-21:00; torki in četrtki

CENA

1. možnost:

– Cena izobraževanja je 1.950 EUR, od tega prejmete za 500 eur začetni paket.

(mesto se rezervira s plačilom prvega obroka, v kolikor se odločite za obročno odplačevanje. V primeru izpisa pred začetkom je 100 eur nepovratnih, sicer se obračuna premosorazmerni delež.
Obroki se plačujejo do 5 v mesecu.

2. možnost:
– Možnost plačila na  do 12 obrokov s plačilno kartico Activa Mastercard pri nas v Carpus makeup centru (za več informacij nas pokličite ali nam pišite)

3. možnost:
– popust pri 100% avansu – šolnina je tako 1850 EUR.

 

V ceno šole je všteto za kar nekaj dodatnih stvari, ki vam jih podarimo in vam jih ne bo potrebno kupovati. (set profesionalnih čopičev, profesionalna fotografija, začetni set ličil, skripta, certifikat, vse skupaj v vrednosti 500 eur).

Vsi udeleženci naše šole boste poleg ličil prejeli:

– PRO statusta pa vam omogoča 10% do 40% nižje cene v profesionalni trgovini www.allu-makeup.com

Set čopičev 

– Profesionalno fotografijo za predstavitveni book, ki vam jo bomo plačali mi. Naredila jih bo Ana Gregorič oz. eden od naših priznanih modnih fotografov, kot tudi Tibor Golob, Miran Juršič

– Vsi udeleženci šole boste  poslušali predavanja Jasne Oklešen ter gostujočih predavateljev Maje Šušnjara, Ane Gregorič ter ostalih .

Skupine so majhne. Zaradi lažjega dela bo število mest omejeno, zato pohitite s prijavami. Na koncu izobraževanja dobite certifikat, ki vam odpira vrata tudi v tujini.

Ličila bodo za samo prakso na voljo v šoli brezplačno. v kolikor si boste želeli kupiti ali dokupiti material  (kar je tudi priporočljivo, ne pa obvezno), vam bomo pomagali pri izbiri ter pomagali s popusti, da boste prihranili denar. V naši šoli ne delamo le z eno blagovno znamko, ker želimo, da učenci spoznajo različne formule, teksture in kvaliteto več blagovnih znamk, smo pa uvozniki francoske znamke Makeup for Ever, ki je svetovno znana profesioanlna znamka.  Delamo z MAC, Kryolan, BenNye,Viseart, Illamasquo, Anastasia Beverly Hills, Real Techniques, ALLU ter drugimi.  Po končanem šolanju je možnost dela tudi v Carpusovem teamu makeup artistov, v katerega imajo možnost in prednost priti vsi, ki se šolajo pri nas. Učence povezujemo z znanimi podjetji, organizatorji porok,…pomagamo vam do prvih kontaktov v svetu mode, filma, če se le pokaže priložnost in v kolikor spoznamo vaš talent. Tako so naši učenci delali na Fashion Weeku v Sloveniji in tujini (New York, Paris, London), filmih, nadaljevankah, v reklamah, videospotih ter na modnih revijah. Delo smo učencem priskrbeli tudi v tujini. Delali so tudi na reality showih ter za velika modna podjetja. Učenci sodelujejo tudi na modnih revijah, sejmih na promocijah v Drogerie Marktih (DM) po večjih krajih v Sloveniji skozi celo leto. Dekleta delajo tudi na mjuziklih (Mama Mia, Brilijantina), gledaliških predstavah in kot glavne makeup artistke delajo tudi kolekcije za znane hiše. Za vašo promocijo bo Jasna Oklešen vsekakor poskrbela. Še dva meseca po končani šoli skrbi za vašo promocijo, z nekaterimi pa sodeluje tudi po končani šoli. Vsi boste tedensko vidni 200.000 uporabnikom Facebooka. V povprečju je finalne fotografije všečkalo preko 15.000 ljudi. Več podrobnosti boste izvedeli v šoli. Vsekakor imamo za vas po končani šoli pripravljene tudi krajše delavnice in izpopolnjevanja, seveda za Carpusove učence po posebnem popustu. Obveščamo vas o delu v posebnih online skupinah, ki vam bodo dostopne.

VTISI UČENK O ŠOLANJU-KLIKNI

Vsekakor vam bomo priskrbeli izkušnjo na setu.

NOVO!!! V času šolanja izvedemo tudi nagradno igro, ki ti prinese lahko tudi do 500 eur vredne nagrade.

PROGRAM

– osnove – predstavitev dela in možnost zaposlitve – psihologija trženja, dela s stranko – marketing, kako do dela, možnosti zaposlitve, podetništvo – koža, nega, bolezni – preventiva – predstavitev svetovnih znamk, vizažistov, šol – zgodovina ličenja po obdobjih – face chart – korekturni makeup – ličila, teksture – barve, barvne lestvice, prilagajanje, prekrivanje – obrvi, oblikovanje – trepalnice, umetne trepalnice – obraz -tehnike senčenja (contouring, highlighting), chiaro scuro, – oči – usta – tehnike ličenja posameznih oči – dnevni/večerni makeup – tv – fotografija, črnobela/barvna – fashion, kreativa – catwalk – photoshop, postprodukcija – popolna svetloba za makeup ter  odziv barv na različne temperature svetlobe (Kelvinova lestvica) – maturantsko ličenje – poročno ličenje – ličenje moških – ličenje zrele kože – smokey eyes -pin up  -umetne trepalnice – poslikave -trendi -psihologija prodaje – psihologija dela s stranko   – predstavitev hairstylinga – karakterni makeup – staranje, rane
Ličila oz. znamke, ki jih bomo uporabljali pri delu: Makeup for Ever, Viseart, Kryolan, Ben Nye, Illamasqua, Screen Face, MAC cosmetics, Biodroga, ALLU (www.allu-makeup.com), Anastasia Beverly Hills, LCN

GALERIJA

Finalna dela naših učenk si lahko ogledate s klikom na sliko. Na koncu akademije imamo organizirano finalno fotograiranje, kjer učenci preizkusijo svoje veščine na pravih modelih, na profesionalnem setu s profesionalno fotografinjo. Projekt od samega začetka do konca koordinira lastnica Carpus makeup centra ter glavna predavateljica Jasna Oklešen, ki tudi poskrbi, da na pomoč priskočijo pravi strokovnjaki, pred kamere pa se postavijo profesionalni modeli.

Skupina, ki je zaključila junija 2022:

Skupina, ki je zaključila decembra 2021:

Skupina, ki je zaključila junija 2021:

Skupina, ki je zaključila junija 2020:

Skupina, ki je zaključila decembra 2019:

Skupina, ki je zaključila marca 2019:

Skupina, ki je zaključila decembra 2018:

Skupina, ki je zaključila junija 2018:

PREDAVATELJI

JASNA OKLEŠEN

Univ. dipl. ekonomistka, nekdaj vodja marketinga, sedaj pa lastnica in vodilna sila Carpus makeup centra je pod svojimi čopiči gostila že več 1000 obrazov, nevest, izvedla je že nešteto delavnic ter naučila ličiti popolne laike. Znana je predvsem po svojih preobrazbah, ki jih lahko vidite na vstopni strani Carpus makeup centra, sodelovala pa je že na številnih snemanjih, modnih revijah, reklamah, videospotih. Med drugimi je šolala tudi Lassanine frizerje in z njimi posnela tudi kolekcijo fotografij. Sodeluje z različnimi revijami, poročnimi organizatorji, televizijami. Tako je imela priliko pomagati tudi na modni reviji, kjer je bila gostja Naomi Campbell. Nenazadnje je naredila tudi svojo kolekcijo profesionalnih čopičev in pripomočkov za vizažiste ALLU, ki jih boste spoznali v šoli (www.allu-makeup.com) ter poskrbela za podobo obraza te znamke, zmagovalko šova Supermodel Slovenije in takrat obraz Max Factor. Svoje znanje je pridobivala tudi v Londonu, kjer je spoznala MAC-ovo vizažistko Kristino Vidic in z njo naredila fashion delavnico v Sloveniji. Delala je na različnih modnih revijah, videospotih, revijah, za oglasne kampanje, poskrbela za videz znanih Slovencev, bila vodja maske na Famme Fatale, vodja maske filma Gastarbeiter, vodja in mentor makeup artistov Naj nasmeh s fotografinjo Urško Košir, Playbojevo fotografinjo,… Kot makeup artistko so jo povabili k številnim projektom, sedaj pa pomaga svojim učenkam do prepoznavnosti in skupaj z njimi sodeluje na ševilnih prireditvah, modnih revijah, filmih.
Jasno lahko spremljate na: www.facebook.com/jasnaoklesen.mua in tukaj: https://www.facebook.com/jasna.oklesen

vizažistka, lastnica Carpus Makeup Centra,

TIBOR GOLOB

Fotograf, ki ima za seboj ogromno mednarodnih izkušenj tudi z zvenečimi svetovnimi imeni.

fotograf,

Matjaž Očko

Matjaž je fashion, beauty in bridal fotograf, ki vam bo razkril marsikateri trik, ki bi ga makeup artist moral poznati, če dela s fotografom. Izkušnje je nabiral pri največjih znamkah pri nas in v tujini, tako za BMW, Mercedes, Lisco, Zlatarno Celje…

fotograf,

MIRAN JURŠIČ

Miran je izkušen fotograf z več kot 15 letnimi izkušnjami. Delal je Cosmopolitan, Modno, Story, sodeloval pri TV šovih: Slovenski Top Model, Avdicija Milano in nedavno Projekt Diva. Njegova specialnost sta beauty in portretna fotografija. (www.miranjursic.com).

fotograf,

Maja Šušnjara

bo predstavila fashion svet in kreativo. Je ena naših najboljših vizažistk, ki ima veliko izkušenj z ličenjem za TV, fotografijo. Kot vodja maske na Fashion Weeku vam bo razkrila delo v backstageu, vlogo vizažista ter pokazala različne tehnike. Svoj vizažistični pečat je pustila v revijah in prireditvah :Playboy, Modna Jana, Elle, Story, Jana, Stop, Obrazi, Moja poroka, Anja, Fhm, Eva, … Ličenje na Eurosongu 2008 v Beogradu/Serija Ljubav u zaleđu/Ličenje za tiskane oglase in kataloge: Mobitel, Beti, Alpina, Fantasy, Lassana, Modiana, Afrodita, Delo,…/Reality show Dirka/Ličenje za DM/Videospoti: Saša Lendero, Sanja Grohar,Čuki, Manca Špik, Atomik Harmonik, Domen Kumer, Kristina,…

vizažistka,

Ana Gregorič

je naša modna fotografinja, ki je poskrbela tudi za izgled ALLU fotografij, ki krasijo steno našega makeup centra. Fotografirala bo vaše delo in prejele boste svoje prve fotografije, ki bodo retuširane in uporabne za predstavitveni book. Za seboj ima lepo število fotografij, ki so krasile naslovnice znanih revij.

fotografinja,

Emperatrizz

je eden naših največjih umetnikov, ki dela in ustvarja tudi v tujini. Je odličen makeup artist, ki obvlada svoje delo do potankosti. Poleg beauty in fashion makeupa obvlada tudi specialne efekte, hairstyling in airbrush. Slednjega smo vklopili v program, kjer boste deležni predstavitve airbrusha, dela z njim. Empera je ustvarjal na velikih projektih, za vse naše velike blagovne znamke kot so Nama, Lisca, naredil look Severini, delal z vsemi našimi znanimi modeli. Poznamo pa ga tudi iz tria Sestre, kjer je poskrbel tudi za njihov izgled.

vizažist,

JANI ANŽELJ

Jani je svojo frizersko pot začel v znamenitem salonu Mare Dresura Frizure, kjer se je učil od najboljšega. Svoje izkušnje je nabiral tudi v Italiji, na fashion weeku, po srazličnih fashion showih in leta 2018 odprl tudi svoj salon/OFF. On je tisti, ki vam bo delil nasvete kako se lotiti pričeske kot makeup artist na setu, z njim pa izvajamo tudi daljše delavnice Hairstylinga po končani akademiji, za vse tiste, ki bi si želeli nadgraditi in spoznati različna zgodovinska obdobja v sodelovanju z znano lasno kozmetično hišo.

frizer,